Totul a început în 2001 din dorința lui Antonio Pagano de a face Falerno del Massico cunoscut întregii lumi. Puțină lume știe că Falerno del Massico este descendentul faimosului vin roman Falernum, care a fost considerat unul dintre cele mai bune vinuri roșii, de către împărații Romei. Cu toate acestea, în ciuda faimei sale extraordinare din timpuri străvechi, odată cu declinul Imperiului Roman și căderea ulterioară a acestuia, s-au pierdut și urmele acestui vin.
Redescoperirea zonei de producție, a zonei Monte Massico, a început în secolul al XIX-lea, dar abia în ultimii 40 de ani unii producători locali au decis să recupereze marea tradiție, propunând din nou un vin care ar putea aminti faimosul nectar din timpurile romanilor antici. Antonio este unul dintre pionierii acestui proiect, condus exclusiv din dragostea pentru pământul său. Fiul său s-a alăturat și el proiectului, copleșit fiind de pasiunea tatălui său.
Compania este împărțită în două zone teritoriale: Casertano și Irpinia.
Viile din Aglianico, Piedirosso și Falanghina se alternează, fiind plantate în anii 2002, 2003 și 2004 alături de viile vechi preexistente care produc soiuri locale de struguri albi și roșii de peste 70 de ani. Altitudinea este de 270–300 m deasupra nivelului mării, în spatele vulcanului dispărut Roccamonfina și la aproximativ 5 km de zona mării. Prezența terenului vulcanic și apropierea de mare creează un echilibru geo-climatic fundamental pentru producția vinurilor. Diferența remarcabilă de temperatură între zi și noapte stimulează sinteza precursorilor olfactivi și gustativi, care îi dau acestui vin caracteristica sa aparte.
În Irpinia, pe de altă parte, se cultivă două soiuri indigene: Greco di Tufo și Fiano di Avellino. Aici, altitudinea la care sunt cultivate podgoriile este cuprinsă între 500 și 600 de metri, iar solul este unul argilos și calcaros. Această zonă reprezintă teritoriul excelent pentru producția celor două vinuri albe care au caracterizat întotdeauna acest minunat colț al lumii.
Vezi Vinuri