Crama Fasoli Gino este povestea unei familii care își are rădăcinile în zona Veronei. Din 1925 aceștia produc vin cu pasiune și dăruire, folosind know-how-ul adunat de peste 4 generații și îmbrățișând cu entuziasm tehnicile agricole moderne.
Familia Fasoli s-a aventurat pentru prima dată în agricultură în 1921, când Amadio Fasoli a decis să se dedice viticulturii în valea Illasi, întinderea verde de la est de Verona. Amadio s-a ocupat personal de livrarea vinurilor la cele mai bune taverne din zonă, transportând el însuși vinurile cu calul și cu căruța. Compania a fost fondată oficial în 1925, când prima factură de vânzare a fost eliberată preotului paroh.
A doua generație a familiei a fost însuși Gino Fasoli, care a moștenit aceeași pasiune pentru podgoriile tatălui său, mărind suprafața podgoriilor și producția de vin. Gino a fost cel care și-a dat numele cramei, condus de o viziune mai largă: să-și facă vinurile cunoscute în toată regiunea Verona. În 1979, Gino Fasoli a dezvoltat o alergie la unele dintre substanțele chimice utilizate în podgorii. Crama a fost atunci transmisă celei de-a treia generații, care a luat o decizie curajoasă și destul de dificilă pentru piața vinului de atunci: să devină ecologică.
Vezi Vinuri