Bellussi este o cramă recunoscută din Italia. Valdobbiadene găzduiește sediul central Bellussi, format dintr-o pivniță modern echipată și o clădire elegantă de birouri. Împreună cu Conegliano, Valdobbiadene este zona istorică de producție a Prosecco (DOCG din 2010) și în același timp, un patrimoniu Unesco.
Doar un prosecco produs într-o zonă DOCG poate fi numit superior. Iar, având cea mai mare concentrație de podgorii montane, Valdobbiadene este cu adevărat capitala prosecco a lumii.
În 1993 crama a fost preluată de Enrico Martellozzo, un membru al unei familii cu tradiții antice în industria vinului. Enrico a reinventat și relansat crama, concentrându-se pe excelență și calitate a teritoriului, colaborând cu renumitul oenolog Francesco Adami.
În prezent, Bellussi își îndreaptă resursele către cercetarea și selecția strugurilor care au capacitatea de a spori caracteristicile aromatice ale fiecărui vin în parte.
Vezi Vinuri