Tommasi

Tommasi este situat in Pedemonte, un mic sat din inima regiunii "Valpolicella Classico", in partea de nord vest a Veronei. De la micuta podgorie a bunicului Giacomo Tommasi, aceasta a crescut constant de-a lungul anilor si astazi se extinde pe 195 de hectare de pe dealuri binecuvantate de Mama Natura.

In prezent este condus de a patra generatie a familiei, sase frati si veri care au diferite responsabilitati. Giancarlo Tommasi este principalul lider care se ocupa indeaproape de culturile Tommasi. In filozofia sa de a respecta integritatea terroir-ului si modurile traditionale de vinificatie in Valpolicella, el usuca toti strugurii pentru Amarone timp de cel putin trei luni si prefera sa-si imbatraneasca vinurile in butoaie mari de stejar.

Cel mai important si de prestigiu vin este Amarone, unul dintre marile vinuri ale lumii. Tommasi s-a specializat in producerea acestui "nectar divin" de zeci de ani si a devenit unul dintre principalii sai ambasadori in lume.