La Tordera

La Tordera isi cultiva strugurii pe dealurile Valdobbiadene, in inima zonei de productie DOCG din Valdobbiadene Prosecco Superiore, intre Venetia si Dolomites. 

Intotdeauna atenti la inovatie, La Tordera nu au uitat niciodata legatura stransa cu pamantul si traditiile sale. Din respectul pentru natura si pentru roadele sale, tehnicile pe care le folosesc sunt intotdeauna in armonie cu mediul. La Todera isi datoreaza numele unui deal din zona Cartizze. Acest deal adapostea candva o stanca numita Tordera. Toamna, pasarile coborau din muntii apropiati in cautarea hranei printre randurile de vita de vie, de aici venind numele stancii. Astazi stanca nu mai exista, insa a ramas vie in memoria localnicilor. 

In 1918, Bepi a plantat prima vita de vie, iar in 2018 s-au implinit 100 ani de la momentul care a fost inceputul succesului. Astazi aceasta pasiune a ajuns la cea de-a patra generatie si cu siguranta se va transmite si generatiilor viitoare.