Fattoria Pagano

Fattoria Pagano s-a nascut in 2001 din pasiunea lui Antonio Pagano pentru lumea vinului. Podgoriile sunt situate in Casale Carinola, la o inaltime de aprox. 300 metri deasupra nivelului marii, pe doua terase unde va puteti bucura de o priveliste deosebita. Din acest loc se pot zari insulele Ischia, Procida si Golful Gaeta.

Crama cultiva soiuri precum Aglianico, Piedirosso si Falanghina care au fost plantati in 2002, 2003 si 2004 in apropierea viilor deja existente care produceau soiuri de struguri albi si negrii timp de 70 ani.

In acest mic colt al sudului Italiei, inovatia a fost realizata de munca si pasiunea locatarilor care au grija de tot ce-i inconjoara. Solurile fertile, microclimatul ideal si vita de vie aduc mirosul unic al regiunii. Datorita solului vulcanic, calcaros, produsul are parte de o imbatranire si o mineralitate excelenta care poate limita utilizarea bisulfatului de sodiu. Argila poate opri apa si o poate lasa incet la radacini, asadar viile nu mai au nevoie de niciun sistem de irigare.