Botter

Botter a fost fondata de Carlo Botter si sotia sa, Maria in 1928 in Fossalta di Piave, un oras mic din apropierea Venetiei.  Au o gama larga de produse, multe dintre ele fiind fabricate cu struguri din vita de vie autohtona pentru a sublinia abordarea multiteritoriala care se intinde pe toata Italia, de la nord la sud.

In anii '60, cei doi fii, Arnaldo si Enzo, s-au alaturat companiei si au inceput sa comercializeze vin in sticle. Acest fapt a sporit prezenta companiei pe piata italiana si, cel mai important, a dat viata unui proces treptat de extindere in strainatate. In anii '70, Botter a reusit sa tina pasul cu piata internationala in crestere si si-a extins gama. Dupa zece ani datorita diverselor colaborari cu producatorii locali, Botter a inceput sa ofere noi vinuri din Abruzzo, Campania, Puglia si Sicilia. La sfarsitul anilor '90, a treia generatie a intrat in companie, iar Botter a avut parte de o evolutie suplimentara.

Astazi, Botter este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de vinuri italiene: 1 din 35 de sticle de vin italian exportat in lume este produs de Botter.