Barolo Sarmassa

Barolo Sarmassa

Marchesi di Barolo / Italia / Piedmont / Cod Produs: 482
260 lei

Sarmassa este situat pe o pantă orientată spre sud-est. În ciuda faptului că zona înconjurătoare își are originea în epoca tortoniană, dintr-o perspectivă geologică, eroziunea semnificativă a solului datorită pantei abrupte a dealului, a făcut ca solul să capete caracteristicile tipice din perioada helvetiană. Prin urmare, este compus în principal din argilă și calcar și are un procent foarte mare de pietre. Cantitatea semnificativă de pietre, combinată cu argilă, limitează creșterea strugurilor Nebbiolo și pregătește vița de vie să reacționeze rapid la variațiile climatice, permițând ciorchinilor să se coacă perfect.

Barolo Sarmassa atinge maturitatea după 8 ani de la recoltare și apogeul este cuprins între 8 și 30 de ani, făcând acest vin structurat, colorat, tanic și de lungă durată. Barolo Sarmassa se caracterizează prin culoarea sa roșu granat intens. Mirosul său este intens și are urme distincte de trandafir sălbatic, vanilie, lemn dulce și condimente, precum și arome delicate de rășină de pin și tutun. Gustul este plin și elegant, plin de corp, cu taninuri evidente. Proprietățile plăcute condimentate și lemnoase se îmbină perfect.

Acest vin se potrivește perfect cu paste tradiționale din ouă Langhe, Tajarin, ravioli, mâncăruri din carne roșie, tocănițe, carne friptă și vânat, sau brânzeturi de vârstă ușoară.

În stoc
Distribuie
SORTIMENT VIN: Roșu
CLASIFICARE: Sec
CANTITATE: 0.75 L
ALCOOL: 14.5%
ȚARĂ / REGIUNE: Italia / Piedmont
AN: 2014
SOI STRUGURE: Nebbiolo
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 - 18 °C
NUANȚĂ: Roșu granat intens
GUST: Trandafir sălbatic, vanilie, lemn dulce, condimente, și arome delicate de rășină de pin și tutun.
Asocieri culinare:
Brânzeturi maturate
Carne porc
Carne roșie
Marchesi di Barolo
Beciurile Marchesi di Barolo sunt situate în orașul Barolo, într-o clădire cu vedere către Castelul Marchizului Falletti. Aici, a început acum mai bine de 200 de ani o frumoasă poveste. Povestea unei crame unde, în inima zonei Langhe și protejată de dealuri blânde, s-a născut un vin. Vinul a fost numit apoi Barolo, în cinstea orașului în care a fost produs pentru prima dată.

Nimeni la acea vreme nu-și putea imagina că era destinat ca într-o zi să devină rege: Regele Vinurilor, Vinul Regilor. Povestea a început în anul 1806, când marchizul de Barolo, Carlo Tancredi Falletti, s-a căsătorit cu o nobilă franceză la Paris, Juliette Colbert de Maulévrier, strănepoata celebrului ministru de finanțe al Regelui Soare.

Juliette a văzut marele potențial al vinului făcut în Barolo care, după o fermentare completă și o lungă maturare în lemn, ar fi putut dezvălui toate calitățile tipice solului și ale soiului de struguri Nebbiolo. Un soi puternic, auster și persistent, capabil să exprime toate caracteristicile acestui teritoriu extraordinar.

Astăzi, familia Abbona continuă tradiția care a început în urmă cu mai bine de două secole: producerea de vinuri de înaltă calitate, menite să îmbogățească, an de an, istoria acestei crame importante în care modernul și tradiția se întâlnesc și în care un mare patrimoniu de podgorii și cunoștințe au fost transmise de la părinți către copii de peste cinci generații.
Produse din aceeași gamă
Parteneri
Cramele noastre