Le Fornaci Lugana

Le Fornaci Lugana

Tommasi / Italia / Veneto / Cod Produs: 634
65 lei

La fel ca o gazdă desăvârșită care știe să-și facă oaspeții să se simtă bine, Lugana este vinul alb armonios care calmează gusturile exigente, cu note delicate, răcoritoare și cu o aromă memorabilă. Lugana Le Fornaci este un amestec din vinificarea separată a două podgorii cu compoziții de sol foarte diferite. Fiecare dintre ele contribuie la completarea unui vin echilibrat care are multe de povestit, mai ales după câțiva ani în plus petrecuți în pivniță.

Vinul se obține dintr-o recoltare exactă a strugurilor, urmată de o fermentație lentă la temperatură controlată (14 ° / 18 ° C). Îmbătrânește timp de aproximativ 3 luni pe drojdie și drojdii fine urmând îmbătrânirea în oțel.

De un galben intens și strălucitor, vinul este fructat și parfumat, cu note de fructe tropicale și grapefruit. Gustul este uscat și armonios și are o prospețime elegantă. Este intens, persistent și mineral, cu un indiciu tipic de finisaj de migdale.

Ideal ca aperitiv, servit cu aperitive și finger food, evidențiază preparatele pe bază de pește de lac și de mare. Excelent cu feluri de mâncare savuroase, risotto, carne delicată și cu brânzeturi proaspete.

Produsul nu mai face parte din oferta.
Distribuie
SORTIMENT VIN: Alb
CLASIFICARE: Sec
CANTITATE: 0.75 L
ALCOOL: 12.5%
ȚARĂ / REGIUNE: Italia / Veneto
AN: 2022
SOI STRUGURE: Turbiana
TEMPERATURA DE SERVIRE: 5 - 6 °C
NUANȚĂ: Galben intens
GUST: Fructe tropicale și grapefruit
Asocieri culinare:
Brânzeturi proaspete
Aperitiv
Paste
Legume
Pește
Carne pasăre
Tommasi
Tommasi este situat în Pedemonte, un mic sat din inima regiunii Valpolicella Classico, în partea de nord-vest a Veronei. De la micuța podgorie a bunicului Giacomo Tommasi, fondată în 1902, aceasta a crescut constant de-a lungul anilor, iar astăzi se extinde pe șase moșii, acoperind un total de 570 de hectare, în unele dintre cele mai apreciate și interesante regiuni de vinificație din Italia.

În prezent, crama este condusă de a patra generație a familiei, nouă frați și veri care au diferite responsabilități. Giancarlo Tommasi este principalul lider care se ocupă îndeaproape de culturile Tommasi. În filosofia sa de a respecta integritatea teritoriului și modurile tradiționale de vinificație în Valpolicella, el usucă toți strugurii pentru Amarone timp de cel puțin trei luni și preferă să-și îmbătrânească vinurile în butoaie mari din stejar.

Cel mai important și de prestigiu vin este Amarone, unul dintre marile vinuri ale lumii. Tommasi s-a specializat în producerea acestui „nectar divin” timp de zeci de ani și a devenit unul dintre principalii săi ambasadori în lume.
Produse din aceeași gamă
Parteneri
Cramele noastre