La Corte del Pozzo Garganega Brut

La Corte del Pozzo Garganega Brut

Fasoli Gino / Italia / Veneto / Cod Produs: 957
49 lei
Din dragoste pentru teritoriu și respect pentru tradiție, Fasoli Gino a exaltat întotdeauna versatilitatea unui strugure important al teritoriului, Garganega. Acest strugure, care se pretează foarte bine procesului spumant, le-au oferit posibilitatea de a crea o bulă veronese proaspătă și parfumată.
După îndepărtare, strugurii sunt supuși unei presări moi, iar mustul este fermentat în rezervoare de oțel la o temperatură controlată de 12 ° -15 ° C timp de 10-12 zile. Recoltarea timpurie permite obținerea unui must cu o aciditate ideală adecvată pentru menținerea prospețimii ridicate necesare în timpul celei de-a doua faze de fermentație care are loc într-o autoclavă pe o durată de aproximativ 3-4 luni.
Perlaj lung, fin și persistent care îmbunătățește prospețimea dezvoltată pe gust cu note finale aromate și saline. Pe nas parfumul floral este însoțit de un final de migdale amare și fructe uscate.
Ideal ca aperitiv și ca vin pentru cocktailuri proaspete și estivale, Garganega este acompaniamentul ideal pentru tartine și o selecție de startere ușoare. Plăcut și proaspăt, chiar băut între mese, Garganega Spumante este ideal asociat cu mâncăruri delicate și simple, precum și cu pește prăjit.
În stoc
Distribuie
SORTIMENT VIN: Spumant
CLASIFICARE: Brut
CANTITATE: 0.75 L
ALCOOL: 12.5%
ȚARĂ / REGIUNE: Italia / Veneto
SOI STRUGURE: Garganega
TEMPERATURA DE SERVIRE: 2 -3 °C
NUANȚĂ: Galben pai
GUST: Migdale amare, fructe uscate
Asocieri culinare:
Aperitiv
Pește
Brânzeturi proaspete
Legume
Carne pasăre
Paste
Fasoli Gino
Crama Fasoli Gino este povestea unei familii care își are rădăcinile în zona Veronei. Din 1925 aceștia produc vin cu pasiune și dăruire, folosind know-how-ul adunat de peste 4 generații și îmbrățișând cu entuziasm tehnicile agricole moderne.

Familia Fasoli s-a aventurat pentru prima dată în agricultură în 1921, când Amadio Fasoli a decis să se dedice viticulturii în valea Illasi, întinderea verde de la est de Verona. Amadio s-a ocupat personal de livrarea vinurilor la cele mai bune taverne din zonă, transportând el însuși vinurile cu calul și cu căruța. Compania a fost fondată oficial în 1925, când prima factură de vânzare a fost eliberată preotului paroh.

A doua generație a familiei a fost însuși Gino Fasoli, care a moștenit aceeași pasiune pentru podgoriile tatălui său, mărind suprafața podgoriilor și producția de vin. Gino a fost cel care și-a dat numele cramei, condus de o viziune mai largă: să-și facă vinurile cunoscute în toată regiunea Verona. În 1979, Gino Fasoli a dezvoltat o alergie la unele dintre substanțele chimice utilizate în podgorii. Crama a fost atunci transmisă celei de-a treia generații, care a luat o decizie curajoasă și destul de dificilă pentru piața vinului de atunci: să devină ecologică.
Produse din aceeași gamă
Parteneri
Cramele noastre