Gavi del Comune di Gavi

Gavi del Comune di Gavi

Marchesi di Barolo / Italia / Piedmont / Cod Produs: 640
95 lei

Podgoriile din care provine acest vin sunt toate situate pe terenuri aparținând orașului Gavi, care este cea mai faimoasă zonă viticolă din întreaga zonă de producție. Dealurile sunt compuse în principal din sol argilo-calcaros, marne nisipoase și nămoluri foarte fine, care conferă vinului o structură bogată în minerale și permit buchetului să se deschidă rapid.

Pentru a păstra și a îmbunătăți caracteristicile vinului, întregul proces de transformare a strugurilor are loc în Gavi. Strugurii sunt colectați și duși rapid la pivniță unde sunt presați ușor. Mustul rezultat este fermentat în rezervoare de oțel termocondiționate la o temperatură scăzută. Apoi vinul este depozitat în rezervoare de oțel sau rezervoare de ciment căptușite cu fibră de sticlă pentru a-și păstra parfumul tipic, proaspăt. Permanența prelungită pe drojdii proprii de fermentație face ca acest vin să aibă o durată lungă de viață și să poată evolua și mai mult, odată deschis și turnat în pahar.

Culoarea este de un galben pai pal, cu accente verzui. Mirosul intens este rafinat, fructat și floral, aducând în minte merele aurii și migdalele verzi. Are un ton clar de flori de mușețel. Gustul este elegant, armonios și persistent și, în același timp, aromat, cu note minerale echilibrate.

Gavi este un vin ideal savurat alături de fructe de mare, crustacee și orice fel de mâncare pe bază de pește. Se asortează bine cu risotto de legume, salate gustoase, brânzeturi proaspete și ușor condimentate.

În stoc
Distribuie
SORTIMENT VIN: Alb
CLASIFICARE: Sec
CANTITATE: 0.75 L
ALCOOL: 12.5%
ȚARĂ / REGIUNE: Italia / Piedmont
AN: 2020
SOI STRUGURE: Cortese
TEMPERATURA DE SERVIRE: 5 - 6 °C
NUANȚĂ: Galben pai pal, cu accente verzui
GUST: Fructat și floral, cu note de mere aurii și verzi
Asocieri culinare:
Brânzeturi proaspete
Paste
Carne pasăre
Pește
Marchesi di Barolo
Beciurile Marchesi di Barolo sunt situate în orașul Barolo, într-o clădire cu vedere către Castelul Marchizului Falletti. Aici, a început acum mai bine de 200 de ani o frumoasă poveste. Povestea unei crame unde, în inima zonei Langhe și protejată de dealuri blânde, s-a născut un vin. Vinul a fost numit apoi Barolo, în cinstea orașului în care a fost produs pentru prima dată.

Nimeni la acea vreme nu-și putea imagina că era destinat ca într-o zi să devină rege: Regele Vinurilor, Vinul Regilor. Povestea a început în anul 1806, când marchizul de Barolo, Carlo Tancredi Falletti, s-a căsătorit cu o nobilă franceză la Paris, Juliette Colbert de Maulévrier, strănepoata celebrului ministru de finanțe al Regelui Soare.

Juliette a văzut marele potențial al vinului făcut în Barolo care, după o fermentare completă și o lungă maturare în lemn, ar fi putut dezvălui toate calitățile tipice solului și ale soiului de struguri Nebbiolo. Un soi puternic, auster și persistent, capabil să exprime toate caracteristicile acestui teritoriu extraordinar.

Astăzi, familia Abbona continuă tradiția care a început în urmă cu mai bine de două secole: producerea de vinuri de înaltă calitate, menite să îmbogățească, an de an, istoria acestei crame importante în care modernul și tradiția se întâlnesc și în care un mare patrimoniu de podgorii și cunoștințe au fost transmise de la părinți către copii de peste cinci generații.
Produse din aceeași gamă
Parteneri
Cramele noastre