Amarone della Valpolicella

Amarone della Valpolicella

Fasoli Gino / Italia / Veneto / Cod Produs: 4910
169.5 lei

Amarone della Valpolicella A este un vin roșu special, obținut din strugurii Corvina, Corvinone, Rondinella uscați parțial.

În italiană, numele Amarone înseamnă "Marele Amar". Inițial, acesta urma să se distingă de Recioto produs în aceeași regiune, dar care are un gust mai dulce. Vinul Amarone a primit statutul de Denominazione di Origina Controllata (DOC) în decembrie 1990. La 4 decembrie 2009, Amarone și Recioto della Valpolicella au fost promovate la statutul de Denominazione di Origina Controllata e Garantita (DOCG). Producția totală de vânzare, inclusiv Recioto în 2008 a fost de 8,57 milioane de sticle. 

Strugurii sunt recoltați în primele două săptămâni ale lunii octombrie, ciorchinii fiind aleși cu grijă. Strugurii se lasă la uscat, în mod tradițional, pe covorașe de paie. Acest proces se numește în italiană "appassimento" și are rolul de a concentra resturile de zaharuri și arome.

În Amarone, calitatea strugurilor reprezintă un aspect extrem de important, deoarece această componentă aduce taninul, culoarea și intensitatea aromei vinului. De obicei, durata de uscare este de 120 zile, însă aceasta poate varia în funcție de calitatea recoltei sau producător.

În stoc
Distribuie
SORTIMENT VIN: Roșu
CLASIFICARE: Sec
CANTITATE: 0.75 L
ALCOOL: 16.5%
ȚARĂ / REGIUNE: Italia / Veneto
AN: 2017
SOI STRUGURE: Corvina, Corvinone, Rondinella
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 - 18 °C
NUANȚĂ: Granat viu, luminos
Asocieri culinare:
Brânzeturi proaspete
Brânzeturi maturate
Carne porc
Carne roșie
Fasoli Gino
Crama Fasoli Gino este povestea unei familii care își are rădăcinile în zona Veronei. Din 1925 aceștia produc vin cu pasiune și dăruire, folosind know-how-ul adunat de peste 4 generații și îmbrățișând cu entuziasm tehnicile agricole moderne.

Familia Fasoli s-a aventurat pentru prima dată în agricultură în 1921, când Amadio Fasoli a decis să se dedice viticulturii în valea Illasi, întinderea verde de la est de Verona. Amadio s-a ocupat personal de livrarea vinurilor la cele mai bune taverne din zonă, transportând el însuși vinurile cu calul și cu căruța. Compania a fost fondată oficial în 1925, când prima factură de vânzare a fost eliberată preotului paroh.

A doua generație a familiei a fost însuși Gino Fasoli, care a moștenit aceeași pasiune pentru podgoriile tatălui său, mărind suprafața podgoriilor și producția de vin. Gino a fost cel care și-a dat numele cramei, condus de o viziune mai largă: să-și facă vinurile cunoscute în toată regiunea Verona. În 1979, Gino Fasoli a dezvoltat o alergie la unele dintre substanțele chimice utilizate în podgorii. Crama a fost atunci transmisă celei de-a treia generații, care a luat o decizie curajoasă și destul de dificilă pentru piața vinului de atunci: să devină ecologică.
Produse din aceeași gamă
Parteneri
Cramele noastre