Amarone della Valpolicella Classico

Amarone della Valpolicella Classico

Tommasi / Italia / Veneto / Cod Produs: 514
229 lei

Acesta este un Amarone pe care îl puteți deschide și savura la o masă fără a vă simți copleșiți. Elegant, neted și niciodată copleșitor: acestea sunt trăsăturile distinctive ale vinului emblematic pentru crama Tomassi.

Un exemplu perfect de vin pur Amarone, care va avea multe de oferit astăzi și în următorii 10 ani. Este obținut din Corvina Veronese 50%, Corvinone 15%, Rondinella 30%, Oseleta 5%, selectați cu grijă din podgoriile de pe deal, din zona istorică Valpolicella Classico: La Groletta și Conca d'Oro.

Cu o culoare roșie rubinie foarte intensă, dezvăluie mirosuri intense și curate de cireș foarte copt, cireș negru, fructe de pădure urmate de tonuri proaspete și ușor picante. Gustul este uscat și moale în același timp, învelitor și de mare echilibru datorită echilibrului excelent dintre aciditate și taninuri. Întreaga degustare este înfrumusețată cu o textură tanică foarte plăcută, care se estompează către un final de persistență excelentă, cu note ușoare de fructe roșii.

Eleganța și structura îl recomandă să fie consumat alături de vânat, carne roșie sau brânzeturi mature. Este, de asemenea, un acompaniament ideal pentru conversații îndelungate.

În stoc
Distribuie
SORTIMENT VIN: Roșu
CLASIFICARE: Sec
CANTITATE: 0.75 L
ALCOOL: 15%
ȚARĂ / REGIUNE: Italia / Veneto
AN: 2018
SOI STRUGURE: Corvina 50%, Corvinone 15%, Rondinella 30%, Oseleta 5%
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 - 18 °C
NUANȚĂ: Roșu rubiniu intens
GUST: Fructe roșii
Asocieri culinare:
Brânzeturi maturate
Carne porc
Carne roșie
Tommasi
Tommasi este situat în Pedemonte, un mic sat din inima regiunii Valpolicella Classico, în partea de nord-vest a Veronei. De la micuța podgorie a bunicului Giacomo Tommasi, fondată în 1902, aceasta a crescut constant de-a lungul anilor, iar astăzi se extinde pe șase moșii, acoperind un total de 570 de hectare, în unele dintre cele mai apreciate și interesante regiuni de vinificație din Italia.

În prezent, crama este condusă de a patra generație a familiei, nouă frați și veri care au diferite responsabilități. Giancarlo Tommasi este principalul lider care se ocupă îndeaproape de culturile Tommasi. În filosofia sa de a respecta integritatea teritoriului și modurile tradiționale de vinificație în Valpolicella, el usucă toți strugurii pentru Amarone timp de cel puțin trei luni și preferă să-și îmbătrânească vinurile în butoaie mari din stejar.

Cel mai important și de prestigiu vin este Amarone, unul dintre marile vinuri ale lumii. Tommasi s-a specializat în producerea acestui „nectar divin” timp de zeci de ani și a devenit unul dintre principalii săi ambasadori în lume.
Produse din aceeași gamă
Parteneri
Cramele noastre