Fasoli Gino Alteo Amarone della Valpolicella Vin Rosu | Vinoitalia.ro

Alteo Amarone della Valpolicella

  • Disponibilitate: In Stoc
  • Crama: Fasoli Gino
  • Tip: Vin Rosu


  • Vin Rosu din Amarone della Valpolicella DOCG - Italia
Disponibilitate: In Stoc
375.00 lei

Descriere produs

Amarone este cunoscut in intreaga lume drept vinul de excelenta din regiunea Verona. Incepand cu anii '90, Alteo a fost vinul care a propulsat Fasoli Gino in top. 

Strugurii sunt recoltati manual la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie. Se aleg doar strugurii perfect sanatosi care se preteaza pentru uscare. Strugurii sunt uscati in ladite de lemn timp de 5-6 luni. Dupa aceasta perioada sunt presati, iar mustul este fermentat in tancuri din otel inoxidabil 35 zile. Dupa fermentare vinul este transferat in butoaie de stejar unde sta la maturat cel putin 3 ani. Alteo poate fi invechit chiar si 15-20 ani.

Amestecul Valpolicella se bazeaza pe trei soiuri de struguri de vin rosu cultivate in nord estul Italiei. Corvina, Corvinone si Rondinella fac parte din trio-ul implicat in producerea Alteo, insa se poate afirma ca metoda de productie este la fel de importanta precum soiurile de struguri. Boabele de struguri sunt uscate pentru a face Amarone, posibil cea mai faimoasa incarnare a acestora.

Alteo Amarone della Valpolicella este un vin corpolent, elegant, usor dulce. Finish-ul este persistent, iar aroma de lemn dulce isi face simtita prezenta. Buchetul exprima note de fructe uscate, piper negru, cafea, lemn dulce si vanilie. Se recomanda a fi servit cu preparate din carne rosie, vita, miel, vanat sau branzeturi cu mucegai.